طراحی سایت
امروزه جستجو در اینترنت بخشی از فعالیتهای روزمره بسیاری از ما شده است و برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز خود، از وب سایتهای مختلفی بازدید می کنیم.
اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید که وب سایت چیست و چگونه کار می کند؟ به عبارت ساده، وب سایت به مجموعهای از یک یا چند صفحه وب گفته میشود که در یک محل متمرکز (وب سرور) نگهداری می شوند و از طریق موتورهای جستجو قابل دسترسی هستند.
آیا طراحی سایت در افزایش فروش کسب و کارها موثر است؟
صنعت تجارت الکترونیک به سرعت در حال رشد است. اما این موضوع، لزوما به این معنی نیست که تجارت الکترونیک مربوط به شما نیز به میزان قابل قبول، رشد می کند. بسیاری از افراد از میزان فروش شرکت خود راضی نیستند و یا اصلا فروش خوبی ندارند، به همین دلیل قصد دارند هر چه سریعتر درآمد خود را افزایش دهند.
طراحی یک سایت خوب یکی از موثرترین راه هایی است که به افزایش فروش کمک می کند.
تمام جنبههای تجارت شما، از لوگوی شرکت گرفته تا ظاهر وب سایت و حتی بروشورهای بازاریابی باید به صورت هوشمندانه طراحی شوند تا تجربه کاربر بهبود پیدا کند. در مقابل، طراحی ضعیف می تواند مانع از رشد و فروش بیشتر کسب و کار شما شود.
معرفی کاربرد و مزایای سایت در بالا بردن میزان فروش
در دنیای دیجیتال امروز، تقریبا همه افراد به نوعی به شبکه جهانی اینترنت متصل شده اند تا بتوانند نیازهای مختلف خود را برآورده سازند. محبوبیت اینترنت سبب شده است تا مشاغل مختلف با هر اندازه ای، از طریق یک وب سایت در فضای آنلاین حضور داشته باشند.
اگر هنوز کسب و کار شما دارای وب سایت نیست، احتمالا نمی توانید در حد توان خود عمل کنید. داشتن یک وبسایت می تواند مزایایی برای تجارت شما ایجاد کند که شاید قبلا از آن آگاه نبودید. در ادامه به بررسی مزایای طراحی سایت مناسب می پردازیم.
1. مقرون به صرفه بودن
راه اندازی سایت برای تبلیغات و فروش اینترنتی نسبتا ارزان و مقرون به صرفه است.
2. دستیابی به مخاطبان بیشتر
برخلاف روشهای سنتی، افراد در سراسر جهان می توانند به وب سایت شما دسترسی داشته باشند و در نتیجه در معرض دید جمعیت بیشتری قرار خواهید داشت و این موضوع به افزایش فروش شما کمک میکند.
3. افزایش اعتبار کسب و کار
اگر یک وب سایت حرفه ای و کاربر پسند داشته باشید، احتمالا اعتبار بیشتری نزد مشتریان نسبت به شرکت هایی که در فضای وب حضور ندارند و یا حضور ضعیفی دارند، خواهید داشت.
4. امکان دستیابی 24 ساعته
طراحی سایت امکان دسترسی شبانه روزی مشتریان به اطلاعات محصولات و یا خدمات شرکت شما را فراهم می کند که قطعا منجر به افزایش فروش میشود.
5. راحتی مشتریان
مشتریان شما می توانند در هر ساعت از شبانه روز و به راحتی از طریق وب سایت شما به اطلاعات محصولات و خدمات شما دسترسی داشته باشند.
6. افزایش فروش
هر چقدر در معرض دید افراد بیشتری قرار داشته باشید، احتمالا مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد. یک وب سایت موثر با محتوای عالی، می تواند منجر به افزایش فروش شود.
7. پشتیبانی بهتر از مشتریان
حضور شما در فضای آنلاین، امکان شناسایی بهتر مشتریان وفادار و ارائه خدمات ویژه و قدردانی از آنها را فراهم می کند.
8. امکان رقابت بیشتر
اگر رقبای شما دارای وب سایت هستند و از مزایای آن بهره می برند، برای افزایش قدرت رقابت خود و پیشی گرفتن از آنها، داشتن یک سایت خوب ضروری است.
9. ایجاد پایگاه مشتریان
ارتباط با مشتریان از طریق وب سایت می تواند به شما در ایجاد پایگاه مشتریان خود کمک کند؛ جمع آوری فهرستی از مشتریان برای هر شرکتی سودمند است.
10. بازاریابی هدفمند
با طراحی یک وب سایت مناسب برای کسب و کار خود و انجام برنامههای بازاریابی هدفمند، می توانید مخاطبان مورد نظر خود را به طور موثرتر جذب کنید.
طراحی سایت (website design) چیست؟
طراحی سایت به روش و فرآیند ایجاد وب سایت گفته می شود که در آن بیشتر به جنبه های مختلف تجربه کاربر شامل طرح بندی صفحات وب، طراحی گرافیک و تولید محتوا می پردازند تا مفاهیم نرم افزاری. در اوایل، طراحان سایت بیشتر بر روی طراحی یک سایت خوب جهت ارائه در صفحه نمایش کامپیوترها تمرکز داشتند، اما با ظهور تلفنهای همراه هوشمند و تبلت، طراحی سایت مناسب برای آنها نیز اهمیت زیادی پیدا کرد.
یک طراح وب، بر روی طراحی ظاهر، چیدمان و در برخی موارد محتوای یک وب سایت تمرکز دارد. به عنوان مثال، ظاهر به رنگ ها، فونت ها و تصاویر استفاده شده در سایت مربوط می شود و طرح بندی به نحوه ساختار دهی، مرتب سازی و دسته بندی محتویات سایت اشاره دارد. یک طراحی مناسب باید به گونهای باشد تا استفاده از سایت و دسترسی به اطلاعات آن به آسانی قابل انجام باشد و سایت نیز ظاهر زیبایی داشته باشد.
یک سایت خوب باید با تمرکز بر سادگی طراحی شود، به گونه ای که کاربر در استفاده از آن دچار سردرگمی نشود تا بتواند در جلب اعتماد کاربر کمک کند.
اصلیترین بخش هر وب سایت با استفاده از زبان نشانه گذاری Hypertext Markup Language یا به اختصار HTML ایجاد میشود؛ هر صفحه وب با استفاده از چندین دستور HTML ایجاد میگردد. شما برای نوشتن کدهای HTML یا طراحی صفحات وب، به ویرایشگر HTML یا ویرایشگر متن مانند نوت پد یا ورد پد نیاز دارید.
طرح بندی و ظاهر اجزای یک صفحه وب معمولا با استفاده از زبان Cascading Style Sheets یا به اختصار CSS مشخص می شود. بنابراین در بیشتر موارد، ترکیبی از HTML و CSS نحوه نمایش هر صفحه در مرورگر را مشخص می کند.
در ادامه به معرفی اصطلاحات موجود در این تعریف می پردازیم.
صفحه وب: سندی است که می تواند در یک مرورگر وب مانند گوگل کروم، فایرفاکس، اینترنت اکسپلورر و غیره نمایش داده شود.
وب سایت یا سایت اینترنتی: به مجموعهای از صفحات وب گفته میشود که با روشهای مختلف با هم ارتباط دارند.
وب سرور: کامپیوتری که میزبان وب سایت در اینترنت است.
موتور جستجو: یک سرویس مبتنی بر وب است که به شما کمک می کند تا صفحات وب مورد نظر خود را پیدا کنید.
از مشهورترین موتورهای جستجو می توان به گوگل، بینگ و یاهو اشاره کرد. «میزبانی» به این معنی است که فایل کلیه صفحات وب و فایل های پشتیبان آنها در آن کامپیوتر موجود است. وب سرور هر درخواست وب را از وب سایت مورد نظر خود برای هر مرورگر کاربر، بنا به درخواست کاربر ارسال می کند.
چه کسی وب سایت ها را در اینترنت ایجاد می کند؟
کسب و کارها، دولت ها، سازمان ها و افراد عادی می توانند یک وب سایت در اینترنت ایجاد کنند. امروزه اینترنت شامل میلیارد ها وب سایت است که توسط میلیاردها نفر از افراد مختلف ایجاد شدهاند. شما هم میتوانید یک وب سایت یا وبلاگ در اینترنت ایجاد کنید.
آشنایی با انواع وب سایت
سایتهای موجود در اینترنت را می توان در دسته بندی های مختلف جای داد. در فهرست زیر به برخی از آنها اشاره شده است. به خاطر داشته باشید که ممکن است یک وب سایت در بیش از یکی از دسته های زیر قرار بگیرد؛ به عنوان مثال، وب سایت ممکن است دارای انجمن، وبلاگ و یا فروشگاه اینترنتی باشد.
- بلاگ (وبلاگ)
- وب سایت تجاری و فروشگاه اینترنتی
- وب سایت انجمن
- وب سایت محتوا و وب سایت اطلاعات
- وب سایت تجارت الکترونیک
- وب سایت دولت
- وب سایت اشتراک گذاری محتوای صوتی، تصویری، بازی و غیره
- سایت خبری
- وب سایت شخصی
- پورتال سازمان
- وب سایت موتور جستجو و دیگر موارد
ویژگی های یک طراحی سایت خوب چیست؟
در ادامه به بررسی برخی از مهمترین مشخصات یک طراحی سایت خوب می پردازیم که می تواند به شما در فروش بیشتر کمک کند.
1. سایت واکنش گرا (Responsive)
دو روش متداول برای طراحی یک وب سایت سازگار با صفحه نمایش کامپیوتر و موبایل وجود دارد؛ طراحی واکنش گرا و تطبیقی. در طراحی واکنش گرا، روش نمایش محتوای سایت براساس اندازه صفحه نمایش، تغییر می کند اما در طراحی تطبیقی، چندین طرح بندی ثابت و مختلف وجود دارد که با اندازه صفحه نمایش هر کاربر مطابقت دارد.
امروزه نحوه دسترسی مردم به اینترنت تغییر کرده است و تعداد کاربرانی که از طریق کامپیوتر به اینترنت دسترسی پیدا می کنند، به طرز چشمگیری کاهش یافته است، در حالی که افراد بیشتری از دستگاه های تلفن همراه هوشمند خود به جستجو در اینترنت می پردازند. از سال 2016، دستگاه های تلفن همراه محبوبترین روش برای دسترسی به اینترنت شناخته شدند و این موضوع به ویژه در مورد مشتریان جوانتر صادق است.
یک سایت خوب و مدرن باید واکنش گرا یا ریسپانسیو باشد. یک سایت ریسپانسیو طرح و گزینههای خود را متناسب با اندازه دستگاه و نوع مرورگر تغییر می دهد. به عنوان مثال، یک وب سایت ممکن است گزینههای بیشتری را در یک مانیتور بزرگ کامپیوتر نسبت به تلفن همراه ارائه دهد.
2. بارگذاری سریع
سرعت بارگذاری وب سایت شما تا میزان زیادی بر تجربه کاربری بازدید کنندگان از سایت شما تاثیر میگذارد. طبق پژوهشهای انجام شده، وب سایت شما باید طی 2 تا 5 ثانیه بارگذاری شود، در غیر این صورت 25 درصد بازدید کننده بالقوه را از دست می دهید. اکنون که در عصر دیجیتال زندگی می کنیم و همه چیز تنها با چند کلیک قابل دسترسی است، صبر و حوصله مردم نیز کاهش یافته است!
بارگذاری سریع وب سایت باعث ایجاد اعتماد در کاربران می شود و در نتیجه بازدید کنندگان بیشتری مجددا از سایت شما بازدید خواهند کرد و مهم تر از آن، زمان بارگذاری وب سایت شما بر نحوه رتبه بندی موتورهای جستجو تاثیر می گذارد.
3. صفحه فرود مناسب
برای دستیابی به تجارت الکترونیک موفق و در نتیجه افزایش فروش محصولات ساختمانی، نیاز به طراحی صفحه های فرود (Landing Page) مناسب دارید.
صفحه فرود یک صفحه وب است که به طور خاص به یک محصول یا سرویس اختصاص داده میشود و هدف از طراحی آن، تبدیل هر بازدید کننده به مشتری است. به این ترتیب، افرادی که محصول شما را در اینترنت جستجو می کنند، به صفحه وبی هدایت می شوند که پاسخگوی نیاز آنهاست.
هنگام طراحی صفحات فرود برای سایت تجارت الکترونیک خود، به یاد داشته باشید که موارد اضافه را حذف کنید و تنها بازدیدکننده را به سمت خرید و یا فعالیت مورد نظر خود هدایت نمایید.
4. ثبت نظرات کاربران
در طراحی سایت خود حتما قسمتی برای ثبت نظرات و پیشنهادات کاربران در نظر بگیرد. چرا که به صورت کلی، انسانها موجودات اجتماعی هستند و گفتههای دیگران تاثیر زیادی بر تفکر و تصمیم گیری آنها دارد و تمایل دارند عقاید خود را با هم به اشتراک بگذارند.
وقتی بازدید کنندگان توضیحات و بررسیهای دیگر کاربران سایت را مطالعه می کنند با اطمینان بیشتری اقدام به خرید محصولات شما می نمایند و در صورتی که آنها نظرات مثبتی درباره محصولات و یا خدمات شما ثبت کنند، می تواند منجر به افزایش فروش محصولات ساختمانی و یا خدمات شما شود.
جمع بندی و نتیجه گیری
امروزه جستجو در اینترنت بخشی از فعالیت های روزمره بسیاری از ما شده است و برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز خود، از وب سایت های مختلف بازدید می کنیم. به عبارت ساده، وب سایت به مجموعهای از یک یا چند صفحه وب گفته میشود که در یک محل متمرکز (وب سرور) نگهداری می شوند و از طریق موتورهای جستجو قابل دسترسی هستند.
طراحی سایت به روش و فرآیند ایجاد وب سایت گفته می شود که در آن بیشتر به جنبه های مختلف تجربه کاربر شامل طرح بندی صفحات وب، طراحی گرافیک و تولید محتوا می پردازند تا مفاهیم نرم افزاری. طراحی یک سایت خوب یکی از موثرترین راه هایی است که به افزایش فروش محصولات ساختمانی کمک می کند. همه جنبه های تجارت شما، از لوگوی شرکت گرفته تا ظاهر وب سایت و حتی بروشورهای بازاریابی باید به صورت هوشمندانه طراحی شوند تا تجربه کاربر بهبود پیدا کند. در مقابل، طراحی ضعیف می تواند مانع از رشد و فروش بیشتر کسب و کار شما شود.